2009-12-09

ČICHIRTMA SRIUBA

ČIHITMA SRIUBA
Mums reikės:
1 višta (1-1,2 kg.),
5-6 kiaušiniai,
200 gr. svogūnų,
2 valg.š miltų,
citrina, druska, pipirų, augalinis aliejus.


                                                      
  • Vištą supjaustome į keturias dalis, užpilame 3l vandens, pasūdome, verdame. Išvirus sultiniui jį perkošiame per sietelį, išimame kaulus, vištieną atidedame į kitą dubenį.
  • Smulkiname svogūnus.
  • Juos pakepiname keptuvėje naudodami augalinį aliejų.
  • Miltai. Juos supilame į keptuvę, šiek tiek pakepinam (spalva neturi pasikeisti !!!).
  • Šiek tiek pakepinus, miltus atvėsiname. Supilame 1stiklinę sultinio, išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  • Šį miltų mišinį supilame į karštą sultinį.



  •  Supilame apkepintus svogūnus. Verdame 5-7 min.
  • Į dubenį imušame kiaušinius, suplakame.
  • Plakinį pilame į sultinį, pastoviai maišydami. Sultinys turi būti karštas, bet nevirti. Jei reikia pasūdome. Patiekiant vištienos gabalėlius sudedame į lėkštę, įpilame arbatinį šaukštelį citrinų sulčių. Papuošimui galima užberti prieskoniniais smulkintais žalumynais.

CHARČIO SRIUBA


500 g. jautienos filė,
200 gr. ryžių,
100 gr. graikinių riešutų,
150 gr. ,,Tkemali" arba ,,Sacebeli" padažo
3-4 česnako skiltelės,
2 arb.šaukšt. chmeli-suneli prieskonių,
raudonasis pipiras, pipirai žirneliais, druska, preskoniniai žalumynai.

 
                                                     
  • Mėsą supjaustome smulkiais gabalėliais.
    • Užpilti 3l vandens. Verdame 1,5 val. (susidariusias putas nuimame).
    • Susmulkiname smulkiai svogūnus.
      • Sudedame riešutus į smulkintuvą ir susmulkiname.
        • Jei neturime smulkintuvo smulkiname peiliu.
        • Į paruoštą sultinį supilame ryžius, verdame apie 10 min.
        • Svogūnus apkepiname naudojame augalinį aliejų.

        • Apkepintus svogūnus supilame į sultinį.
        • Taip pat į sultinį suberiame susmulkintus riešutus.
        • Supilame ir padažą.
        • Suberiame chmeli-suneli, pipirus, pasūdome pagal skonį ir verdame 5-7 min.
        • Per česnakų trintuvę susmulkiname česnakus ir suberiame į sultinį. Nuėmus nuo viryklės ir leidžiame pastovėti 10-20 min. uždengus dangčiu. Patiekiant galima pabarstyti prieskoniniais žalumynais.