2009-12-06

Adžiariška chačiapūri


Ruošiame tešlą. 
Ją paruošti mums reiks :                                           
200 gr. pieno,                                                                                       
300 gr. vandens,                                                                                      
1 kiaušinio,
druskos,
10 g. mielių,
miltų. 
Įdarui:
1,5 kg. sūrio,
100 g. grietinės arba pieno.
 

  • Užminkome minkštą mielinę tešlą, kai ,,pakils" padaliname į 6-7 dalis.


  • Iškočiojame 1 cm storio ovalios formos apskritimus.

  • Sūrį susmulkiname rankomis. Be jokių trintuvių !!! Supilame grietinę arba pieną. Išmaišius šią masę sudedame ant tešlos.

  • Tešlos galus užlenkiame taip, kad gautume panašumą į valtelę.




 
  • Aptepame kiaušino trynio plakiniu. Kepimo pabaigoje ant viršaus išmušame kiaušinį.

  • Kepame tik labai karštai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą