CHINKALI
VALGYMO TAISYKLĖ:
Valgome apverstus, rankomis. Visu pirma išsiurbiame viduje esantį sultinį, vėliau valgome likusią dalį išskyrūs viršunėlę, ją išmetame, kadangi tai suspausta, neišvirusi tešla. Mūsų skrandis jei ją valgysime bus apsunkęs.
GAMINIMO TECHNIKA:
- Dažniausiai Gruzijoje chinkali gaminama iš avienos arba jautienos faršo, galime naudoti ir kiaulieną. Geriausia faršą pasiruošti patiems, susimalti mėsmale malant porą kartų. Būsime tikros, ką dedame.
- Susmulkiname svogūnus, įberiame druską, pipirus (raudonuosius ir juodus), jei norime su žalumynais papjaustome, smulkiname kalendrą arba petražoles, galime įberti krapų.
- Įpilame į faršą sultinio tiek kiek sugers faršas.
- Ruošiame tešlą. Miltus prasijojame per sietelį. Per vidurį padarome duobelę ten supilame šiltą vandenį, įmušame kiaušinį, tešlą pasūdome.
- Tešla neturi lipti nei prie rankų, nei prie stalo. Tešlą uždengiame drėgnu skudurėliu ir dedame šaltoje vietoje 20 minučių.
- Plonai iškočiojame, išpjauname apskritimus ir per viduriuką sudedame faršą.
- Kraštus lenkiame višuje, lengdami kaip veduoklę, labai gerai suspausdami tarpusavyje (tai labai svarbu, kad neatsivertų).
- Taip pat galima užsukti ir taip
- Į verdantį pasūdytą vandenį apverstus dedame chinkali.
- Kai chinkali puode iškyla, tai reiškią, kad patiekalas paruoštas.
- Patiekiami apibarstyti juodaisiais pipirais.