ČIHITMA SRIUBA
Mums reikės:
1 višta (1-1,2 kg.),
5-6 kiaušiniai,
200 gr. svogūnų,
2 valg.š miltų,
citrina, druska, pipirų, augalinis aliejus.
- Vištą supjaustome į keturias dalis, užpilame 3l vandens, pasūdome, verdame. Išvirus sultiniui jį perkošiame per sietelį, išimame kaulus, vištieną atidedame į kitą dubenį.
- Smulkiname svogūnus.
- Juos pakepiname keptuvėje naudodami augalinį aliejų.
- Miltai. Juos supilame į keptuvę, šiek tiek pakepinam (spalva neturi pasikeisti !!!).
- Šiek tiek pakepinus, miltus atvėsiname. Supilame 1stiklinę sultinio, išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
- Šį miltų mišinį supilame į karštą sultinį.
- Supilame apkepintus svogūnus. Verdame 5-7 min.
- Į dubenį imušame kiaušinius, suplakame.
- Plakinį pilame į sultinį, pastoviai maišydami. Sultinys turi būti karštas, bet nevirti. Jei reikia pasūdome. Patiekiant vištienos gabalėlius sudedame į lėkštę, įpilame arbatinį šaukštelį citrinų sulčių. Papuošimui galima užberti prieskoniniais smulkintais žalumynais.