500 g. jautienos filė,
200 gr. ryžių,
100 gr. graikinių riešutų,
150 gr. ,,Tkemali" arba ,,Sacebeli" padažo
3-4 česnako skiltelės,
2 arb.šaukšt. chmeli-suneli prieskonių,
raudonasis pipiras, pipirai žirneliais, druska, preskoniniai žalumynai.
- Mėsą supjaustome smulkiais gabalėliais.
- Užpilti 3l vandens. Verdame 1,5 val. (susidariusias putas nuimame).
- Susmulkiname smulkiai svogūnus.
- Sudedame riešutus į smulkintuvą ir susmulkiname.
- Jei neturime smulkintuvo smulkiname peiliu.
- Į paruoštą sultinį supilame ryžius, verdame apie 10 min.
- Svogūnus apkepiname naudojame augalinį aliejų.
- Apkepintus svogūnus supilame į sultinį.
- Taip pat į sultinį suberiame susmulkintus riešutus.
- Supilame ir padažą.
- Suberiame chmeli-suneli, pipirus, pasūdome pagal skonį ir verdame 5-7 min.
- Per česnakų trintuvę susmulkiname česnakus ir suberiame į sultinį. Nuėmus nuo viryklės ir leidžiame pastovėti 10-20 min. uždengus dangčiu. Patiekiant galima pabarstyti prieskoniniais žalumynais.
Sveiki,
AtsakytiPanaikintiaš turiu charčio prieskonių. Pirkau Tbilisyje turguje. Jie tinkami ir naudoti vietoje " raudonasis pipiras, pipirai žirneliais, druska, preskoniniai žalumynai."?