2009-12-09

CHARČIO SRIUBA


500 g. jautienos filė,
200 gr. ryžių,
100 gr. graikinių riešutų,
150 gr. ,,Tkemali" arba ,,Sacebeli" padažo
3-4 česnako skiltelės,
2 arb.šaukšt. chmeli-suneli prieskonių,
raudonasis pipiras, pipirai žirneliais, druska, preskoniniai žalumynai.

 
                                                     
  • Mėsą supjaustome smulkiais gabalėliais.
    • Užpilti 3l vandens. Verdame 1,5 val. (susidariusias putas nuimame).
    • Susmulkiname smulkiai svogūnus.
      • Sudedame riešutus į smulkintuvą ir susmulkiname.
        • Jei neturime smulkintuvo smulkiname peiliu.
        • Į paruoštą sultinį supilame ryžius, verdame apie 10 min.
        • Svogūnus apkepiname naudojame augalinį aliejų.

        • Apkepintus svogūnus supilame į sultinį.
        • Taip pat į sultinį suberiame susmulkintus riešutus.
        • Supilame ir padažą.
        • Suberiame chmeli-suneli, pipirus, pasūdome pagal skonį ir verdame 5-7 min.
        • Per česnakų trintuvę susmulkiname česnakus ir suberiame į sultinį. Nuėmus nuo viryklės ir leidžiame pastovėti 10-20 min. uždengus dangčiu. Patiekiant galima pabarstyti prieskoniniais žalumynais.

        1 komentaras:

        1. Sveiki,
          aš turiu charčio prieskonių. Pirkau Tbilisyje turguje. Jie tinkami ir naudoti vietoje " raudonasis pipiras, pipirai žirneliais, druska, preskoniniai žalumynai."?

          AtsakytiPanaikinti