2009-12-09

ČICHIRTMA SRIUBA

ČIHITMA SRIUBA
Mums reikės:
1 višta (1-1,2 kg.),
5-6 kiaušiniai,
200 gr. svogūnų,
2 valg.š miltų,
citrina, druska, pipirų, augalinis aliejus.


                                                      
  • Vištą supjaustome į keturias dalis, užpilame 3l vandens, pasūdome, verdame. Išvirus sultiniui jį perkošiame per sietelį, išimame kaulus, vištieną atidedame į kitą dubenį.
  • Smulkiname svogūnus.
  • Juos pakepiname keptuvėje naudodami augalinį aliejų.
  • Miltai. Juos supilame į keptuvę, šiek tiek pakepinam (spalva neturi pasikeisti !!!).
  • Šiek tiek pakepinus, miltus atvėsiname. Supilame 1stiklinę sultinio, išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  • Šį miltų mišinį supilame į karštą sultinį.



  •  Supilame apkepintus svogūnus. Verdame 5-7 min.
  • Į dubenį imušame kiaušinius, suplakame.
  • Plakinį pilame į sultinį, pastoviai maišydami. Sultinys turi būti karštas, bet nevirti. Jei reikia pasūdome. Patiekiant vištienos gabalėlius sudedame į lėkštę, įpilame arbatinį šaukštelį citrinų sulčių. Papuošimui galima užberti prieskoniniais smulkintais žalumynais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą