2009-12-06

Chačiapuri


Gruzijoje gaminama daug įvairių rūšių chačiapuri. Sakoma, kad kiekviena šeimininkė turi savo gaminimo receptūrą. taigi paminėsiu kelias chačiapūri rūšis, sulietuvintas, pritaikytas gaminti čia. Ankščiau Lietuvoje buvo galima isigyti Imiretiško sūrio dabar tokio su žiburiu nerasi. Taigi naudosime ,,Picarela". Na šiek tiek apie tešlą, taip pat reiktų paminėti. Šiais laikais kai kiekviena minutė yra brangi siūlau Jums tokią išeitį. Prekybos centruose yra ,,Malsenos" miltai specialiai picoms. Taigi reiks tik vandens ipilti ir palaukti kol ,,pakils". Nagi kol mūsų tešla ,,kyla" imamės įdaro.

Sūrį pertriname per trintuvę (burokinę), imušame kiaušinį, jei trūksta sūrumo pasūdome, įdedame šaukštą margarino ir viską gerai sumaišome, kad gautume vienalytę masę.

Tešlą iškočiojame padarome apskritimo formos. Per viduriuką sudedame sūrio masę ir paėmę už tešlos galų juos lenkiame vidurio link. Kepame orkaitėje 220 temperatūroje. Iškepusią aptepame sviestu.

2 komentarai:

  1. Nuostabu. Seniai viešėjau gruzino šeimoje ir vaišino mane chačiapuri. Žmona jo lietuvė, bet daug ką išmoko gaminti iš anytos.
    Labai tada patiko ir ilgai ieškojau recepto. Dabar bandysiu kept pati.
    Tas pats ir su chinkali. Kai to paties gruzino duktė paprašė išvirt chinkali ir mažutė nesugebėjo išaiškint, kas tai yra. Dabar jau žinau. Labai AČIŪ.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ydaras, tai aisku, o teslos receptas koks?

    AtsakytiPanaikinti