2009-12-06

VIŠČIUKAS ,,TABAKA" SU GERVUOGIŲ-VYNUOGIŲ PADAŽU

Taigi reikia viščiuko apie 1 kg svorio
Augalinio aliejaus 3 valgomieji šaukštai
Kalendros kelios šakelės
Druska, juodieji malti pipirai, taip pat reikės ir vieno ankštinio pipiro( ar žinojote, kad pats pipiras nėra aštrus aštriausios yra jo sėklos), gervuogių, žaliųjų vynuogių, česnako reikės keturių skiltelių, 100 gr. graikinių riešutų (juos sumalame arba sutriname trintuvėje).




  • Viščiuka nuplauname, išpjauname krūtinėlę, viščiuką palaužome taip, kad jis gulėtų keptuvėje visas plokščiai. Taip pat pasūdome ir apiberiame pipirais.
  • Keptuvę įkaitiname ir apkepame viščiuką iš abiejų pusių. Norėdami, kad gražiai ir gerai apkeptų, iš viršaus ant viščiuko uždedame svorį (tai gali būti puodas su vandeniu ar kt.)



  • Taigi dabar imsimės padažo. Gervuoges supilame į dubenį, pertriname.(Galima su šakute arba trintuvėje).



  • Vynuoges pertriname per sietelį.


  • Uogas sumaišome su maltais graikiniais riešutais.


  • Kalendrą, česnaką, ankštinį pipirą pertriname trintuvėje, gauta masę sumaišome su padažu.


  • Pasūdome pagal skonį. Paruoštu padažu užpilame dar karštą, ka tik iš orkaitės išimta vičiuką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą